علائم فلج اعصاب فاسیال

فلج اطفال فاسیال
[wpseo_breadcrumb]

آیا علائم فلج اعصاب فاسیال را می دانید؟ این اختلال ممکن است کدام جنبه از سیستم کودک را با اختلال رو به رو کند؟ در رابطه با عصب فاسیال چه می دانید؟ فلج اعصاب فاسیال می تواند طبعاتی ایجاد کند. آیا با اختلالات بسته شدن پلک در کودکتان مواجه هستید؟ آیا در حرکات صورت کوکتان اختلالاتی ایجاد شده است؟ این اختلال به چه دلیل ایجاد می شود؟ عصب صورت بخشی از اعصاب جمجه ای است در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

سیستم اعصاب جمجمه ای را بررسی کنید

ابتدا به بررسی عصب صورت می پردازیم که خود بخشی از اعصاب جمجمه ای به حساب می رود. عصب فاسیال هفتمین عصب جمجمه ای است و حامل رشته های عصبی است که حرکت و بیان صورت را کنترل می کند. سیستم اعصاب جمجمه ای صورت شامل موارد زیر می شود:

  1. عصب بویایی (Olfactory nerve)
  2. عصب بینایی (Optic nerve)
  3. عصب محرک چشمی (Oculomotor nerve)
  4. عصب تروکلر یا قرقره ای (Trochlear nerve)
  5. عصب سه قلو (Trigeminal nerve)
  6. عصب محرک خارج چشمی (Abducens nerve)
  7. عصب فاسیال (Facial nerve)
  8. عصب تعادل شنوایی (Vestibulocochlear nerve)
  9. عصب زبانی حلقی (Glossopharyngeal nerve)
  10. عصب مبهم (Vagus nerve)
  11. عصب فرعی نخاعی (Accessory nerve)
  12. عصب زیرزبانی (Hypoglossal nerve)

درمان فلج عصب صورت در کودکان

علائم فلج اعصاب جمجمه ای

اختلالاتی که بر عصب جمجمه ای تأثیر می گذارد، بسته به اینکه کدام عصب از موارد نام برده شده در بالا تحت تأثیر قرار گرفته است، می تواند علائم مختلفی ایجاد کند. این علائم ممکن است به دلیل فلج اطفال فاسیال نیز ایجاد شود. برخی از اصلی ترین این علائم شامل موارد زیر می شود:

  • ایجاد درد در ناحیه درد در یکی از نواحی صورت، زبان، سر و یا گردن
  • ناتوانی در حرکت و یا تمرکز چشم
  • چشمی که به یک طرف یا پایین می رود
  • ضعف یا فلج در صورت
  • لکنت زبان
  • کاهش شنوایی
  • هرگونه تغییرات در بینایی

عصب فاسیال صورت

این عصب از سیستم اعصاب جمجمه ای وظیفه کنترل عملکردهای حسی و حرکتی را بر عهده دارد. و شامل دوعصب در دو طرف صورت می شود. از جمله مظایف آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این عصب وظیفه کنترل و بیان عضلات متحرک که برای حالات صورت و همچنین برخی از عضلات فک شما استفاده می شوند، کاربرد دارد
  • ایجاد حس چشایی برای بیشتر در بخش زبان
  • کنترل عملکرد برخی غدد در ناحیه سر یا گردن مانند غدد بزاقی و غدد مولد اشک
  • ارسال احساس از قسمت های بیرونی گوش شما

عصب صورت مسیر بسیار پیچیده ای دارد. در نهایت این دو عصب با هم ترکیب می شوند و عصب صورت را تشکیل می دهند.هم در داخل و هم در خارج از جمجمه، عصب صورت به رشته‌های عصبی کوچک ‌تری منشعب می‌شود که ماهیچه‌ها و غدد را تحریک می‌کنند یا کنترل عملکرد اطلاعات حسی را به عهده دارد.

فلج عصب صورت در کوکان

فلج عصب صورت یا همان فاسیال در کوکان در اثر موارد مختلفی ممکن است به وجود آید. معمولا عفونت های ویروسی باعث ایجاد این اختلال می شود. ین اختلال باعث ایجاد علائمی در کوکان خواهد شد که در ادامه مقاله به ان اشاره خواهیم کرد. فلج عصب صورت در کودکان در صورت انجام اقدامات درمانی لازم و مراجعه بهه  پزشک در اکثر موارد قابل درمان خواهد بود. دلیل ایجاد فلج اطفال فاسیال معمولا شامل موارد زیر است:

  • آسیب یا تورم عصب صورت که سیگنال‌هایی را از مغز به ماهیچه‌های صورت می‌برد.
  • آسیب به ناحیه ای از مغز که سیگنال هایی را به ماهیچه های صورت می فرستد.
علائم فلج اعصاب فاسیال
علائم فلج اعصاب فاسیال

علائم فلج اعصاب فاسیال کودکان چیست؟

فلج اطفال فاسیال ممکن است کمی سریع اتفاق بی افتد. شروع سریع خفیف تا فلج کامل در صورت که طی چند ساعت تا چند روز ممکن است اتفاق افتد. برخی از اصلی ترین علائم فلج اطفال فاسیال کودکان شامل موارد زیر می شود:

  • عدم توانایی در حرکت کامل فوقانی اطراف چشم
  • عدم توانایی در حرکت کامل در اطراف دهان
  • عدم تکمل طبیعی کودک
  • عدم توانایی در باز و بسته شدن چشم ها
  • عدم توانایی در حرکت یک و یا هر دو ابرو
  • افتادگی صورت
  • آب دهان
  • درد در اطراف فک یا داخل یا پشت گوش در سمت آسیب دیده
  • اسیب شنوایی در یک طرف صورت
  • سفتی و افتادگی در یک طرف صورت
  • تاثیر بر غدد اشکی
  • تغییر در حس چشایی یا از بین رفتن آن علی الخصوص در نوک زبان

ضعف، حرکت غیر ارادی عضلات صورت  یا هرگونه اختلال در این ناحیه می تواند از علائم و نشانه های فلج اطفال فاسیال ایجاد شود. این اختلال موجب می شود در درک زبان بدن در ناحیه صورت کودک اختلال ایجاد شود.

درمان فلج اعصاب فاسیال در کودکان

شاید این سوال برایتان ایجاد شود که این عامل در اثر چه مواردی ممکن است ایجاد شود؟ دلیل اصلی ابتلا به این اختلال به صورت کامل مشخص نیست. اما می تواند یک طرف صورت و یا هر دو طرف صورت کودکان را درگیر کند. در صورت مشاهده هرکدام از علائم فلج اصفال فاسیال در کودکان لازم است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. اقدام های تشخیصی و درمانی در این زمینه ممکن است متفاوت بوده و با مصرف دارو برطرف شود. بنابراین به والدین توصیه می شود نگرانی را از خود دور کرده و در بازه زمانی درمان کودک، مرافب حال روحی و نیز باشند.

علت‌ها، علائم و روش‌های درمانی آسیب دیدگی اعصاب صورت

 علل آسیب دیدگی اعصاب صورت:

آسیب دیدگی اعصاب صورت می‌تواند به دلیل موارد مختلفی ایجاد شود. برخی از علل شامل ضربه یا آسیب مستقیم به صورت، شکستگی استخوان‌ها، سانحه‌های رانندگی، عمل‌های جراحی در ناحیه صورت و حتی عفونت‌های عصبی هستند.

علائم آسیب دیدگی اعصاب صورت:

علائم آسیب دیدگی اعصاب صورت ممکن است بسته به محل و شدت آسیب، متفاوت باشد. برخی از علائم معمول شامل تندرستی، خنده، تکانه، بی‌حسی یا درد ناحیه‌های مختلف صورت می‌شوند. همچنین، دچار مشکلات در کنترل عضلات چهره و حرکات صورت می‌شوند.

 تشخیص و تست‌ها:

تشخیص آسیب دیدگی اعصاب صورت معمولاً توسط پزشک نورولوژیست یا جراح متخصص اعصاب انجام می‌شود. برای تشخیص دقیق و مشخص شدن میزان آسیب، ممکن است از تست‌ها و آزمایش‌های مختلفی مانند تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI)، الکترومیووگرافی (EMG) و اندازه‌گیری سرعت انتقال اعصاب استفاده شود.

روش‌های درمانی:

1-داروها: در مواردی که آسیب دیدگی اعصاب صورت ناشی از التهاب یا عفونت باشد، مصرف داروهای ضد التهابی و ضد عفونی تجویز می‌شود.

2- فیزیوتراپی: جلسات فیزیوتراپی می‌تواند به بهبود حرکت‌ها و کنترل عضلات صورت کمک کند.

3- عمل جراحی: در برخی موارد جدی‌تر آسیب دیدگی اعصاب صورت، عمل جراحی برای رفع فشار از روی عصب‌ها و بازسازی ناحیه ممکن است لازم باشد.

4- تغییرات در سبک زندگی: به دلیل اهمیت حرکت موثر عضلات صورت، توصیه می‌شود فرد مصاب از استراحت کافی، مصرف غذاهای سالم و حفظ وزن مناسب پیروی کند.

در صورت نیاز میتوانید از طربق این لینک در مورد آسیب دیدگی اعصاب صورت بیشتر بخوانید.

سخن آخر

فلج هر کدام از اعصاب جمجه ای علائم منحصرفردی ایجاد می کند. علائم فلج اطفال فاسیال گسترده است و ممکن است بخش های زیادی از کار کردهای تمام صورت و یا یک طرف آن را تحت تاثیر قرار دهد. در صورت مشاهده علائم لازم است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و اقدمات لازم برای تشخیص و درمان در کودکان صورت بگیرد. بنابراین از والدین درخواست می شود از اقدام های خودسرانه در راستای درمان خودداری کنند.

 

سوالات متداول

اقدامات تشخیصی لازم برای فلج اعصاب فاسیال کدام است؟

برخی از اقدامات تشخیصیص در این زمینه شامل نوار عصب و عضله و سی تی اسکن خواهد شد. پس از آن اقدامات درمانی لازم انجام خواهد شد.

آیا فلج اعصاب فاسیال در کودکان قابل درمان است؟

این اختلال در اکثر موارد در کودکان درمان می شود. اکثرا با مصرف دارو اقدامات درمانی لازم در طی چند ماه بر طرف می شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *