جراحی میکروشی نوعی جراحی است که برای اصلاح بد شکلی گوش خارجی و اختلالات مربوط به آن تحت تکنیک های منحصر به فردی که در ادامه مقاله به آن اشاره خواهیم کرد، صورت می گیرد. در این جراحی گوش بازسازی شده و اختلالات شنوایی ناشی از کمبود کانال و نقص گوش خارجی نیز برطرف می شود. بهبود اختلالات شنوایی بسته به وضعیت فرد ممکن است متفات باشد. در این مقاله به تکنیک های پیشرفته بازسازی گوش خارجی، عوارض جراحی میکروشی، سن مناسب عمل و هرآنچه لازم است در اینباره بدانید می پردازیم.
اختلال میکروشیا چیست؟
میکروشیا یک اختلال ژنتیکی است که گوش خارجی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است در یکی از گوش ها و یا هر دو وجود داشته باشد. میکروشی معمولاً گوش و فک را درگیر می کند. همچنین می تواند روی چشم ها، گونه ها و استخوان های گردن تاثیر بگذارد. همچنین به عنوان دومین اختلال شایع مادرزادی شناخته می شود. این اختلال با توجه به نوع آسیب به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گوش هایی که حداقل آسیب را دیده اند. در این درجه از اختلال، گوش ساختار خود را حفظ کرده اما کوچک تر از حد معمول است.
- کوچک با ناهنجاری های جزئی رو به رو هستند.
- گوش های بسیار آسیب دیده فاقد تمام ساختارهای قابل شناسایی هستند، که شدیدترین آن عدم وجود کل گوش خارجی است.
این اختلال در درجه های 1 تا 4 دسته بندی می شود و تحت جراحی به نام میکروشیا به طور کامل درمان می شود و یا بهبود می یابد. در ادامه مقاله به تکنیک های انجام آن اشاره خواهیم کرد.
جراحی میکروشی چگونه انجام می شود؟
درمان جراحی تنها درمان برای اصلاح این اختلال است. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام خواهد پذیرفت. مدت زمان لازم برای انجام این عمل 2 ساعت تخمین زده شده است. همچنین عمل میکروشی یک عمل سرپایی و درمانی است. در طی این جراحی از تکنیک هایی برای اصلاح و بازسازی گوش خارجی استفاده می شود. از آنجایی که نوزادان مبتلا به این اختلال اغلب با کاهش شنوایی مواجه هستند، این عمل با هدف بهبود اختلالات شنوایی در آن ها انجام خواهد شد.
تکنیک های مورد استفاده در جراحی میکروشی
در این جراحی ممکن است از بافت های سایر قسمت های بدن فرد برای بازسازی گوش استفاده شود. یکی از اصلی ترین آن ها پیوند غضروف دنده خود فرد است. برداشتن بافت از قفسه سینه کودک و استفاده از آن برای ایجاد یک گوش خارجی جدید می تواند یک راهکار موثر باشد. این سبک جراحی ممکن است در سنین بالا تر برای کودک توصیه شود.
راه دیگر استفاده از ایمپلنت ها و بافت مصنوعی برای ساخت بافت خارجی گوش است. این یک جراحی کم هزینه تر است.
دوران نقاهت این جراحی 6 ماه بوده و در کم تر یک ماه عوارض جانبی ناشی از جراحی از بین خواهد رفت. البته ممکن است برای زیبایی فرم گوش نیاز به جراحی دومی هم باشد.
زمان انجام جراحی میکروشی در کودکان
بسیری از والدین به دلیل بدشکلی و ایجاد مشکلات شنوایی در ارتباط با زمان مناسب انجام این جراحی از پزشک سوال می پرسند. لازم به ذکر است در صورتی که این اختلال درهر دو گوش موجب ایجاد اختلالات شنوایی شود، تکلم کودک را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین زمان جراحی بستگی به شدت نقص و سن کودک دارد. جراحی معمولا بین 4 تا 10 سالگی انجام می شود. اگر کودک نقایص مادرزادی دیگری نیز داشته باشد، ممکن است پزشک با بررسی کامل وضعیت نظر دیگری در ارتباط با زمان مناسب انجام جراحی داشته باشد.
عوارض جراحی میکروشی در کودکان چیست؟
این جراحی با اینکه یک عمل کم تهاجمی است، اما مانند هر جراحی دیگر ممکن است اثرات ناخوشایندی را به دنیال داشته باشد که خوشبختانه موقتی است و ناشی از بازسازی گوش خارجی است. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد که با مصرف میکن در دو روز کنترل می شود
- اسکار و جای بخیه روی گوش
- خطر خونریزی
- خطر عفونت
- عوارض بیهوشی در 24 ساعت اول بعد از جراحی
- سرگیجه
- احساس انسداد و رگفتگی در ناحیه گوش
مراقبت های بعد از انجام جراحی میکروشی
مراقبت های بد از انجام جراحی به کنترل درد و کنترل عوارض ناشی از عمل کمک شایانی می کند. لازم است در این دوره داروهای تجویز شده پزشک را مصرف نمایید. بهبودی اولیه بعد از جراحی ممکن است 10 روز تا دو هفته طول بکشد. در این زمان برای گوش ترمیم شده محافظی اعمال خواهد شد که از آن در برابر ضربه و آسیب های خراجی تا بهبودی کامل مراقبت خواهد کرد. در این زمان لازم است همچنان تحت نظر باشید و هرگونه علائم را به پزشک خود گزارش کنید.
مزایا و چالشهای جراحی ترمیم میکروشیا
جراحی ترمیم میکروشیا
همانطور که گفته شد میکروشیا یک اختلال مادرزادی است که در آن گوش خارجی کامل تشکیل نمیشود. این مشکل میتواند در یک گوش یا هر دو گوش رخ دهد و ممکن است باعث کاهش شنوایی شود. در این پست وبلاگ، ما درباره روشهای جراحی برای ترمیم میکروشیا صحبت میکنیم و نکاتی را برای انتخاب بهترین گزینه برای خود و فرزندتان ارائه میدهیم.
جراحی ترمیم میکروشیا معمولاً در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول، جراح با استفاده از غضروف دنده، گوش جدید را شکل میدهد و آن را زیر پوست سر قرار میدهد. در مرحله دوم، که حدود شش ماه بعد از مرحله اول انجام میشود، جراح گوش جدید را از سطح سر جدا کرده و آن را در جای مناسب قرار میدهد. بعضی از جراحان همچنین از پروتزهای گوش استفاده میکنند که با استفاده از غضروف مصنوعی ساخته شده و به استخوان سر متصل میشوند.
مزایا و چالشهای جراحی ترمیم میکروشیا
جراحی ترمیم میکروشیا چندین فایده و البته چندین عیب دارد. از مزایای آن میتوان به :
- بهبود ظاهر گوش و افزایش اعتماد به نفس فرد مبتلا به میکروشیا
- زمینه بهبود عملکرد شنوایی و تقویت تواناییهای زبان و ارتباطات فرد را فراهم میکند.
- خطر عفونتهای گوش و سایر عوارض ناشی از نبود گوش خارجی را کاهش میدهد.
اشاره کرد.
اما این جراحی همچنین چالشهای خود را دارد.از جمله :
- نتایج جراحی بستگی به تجربه و مهارت جراح، شکل و سایز غضروف دنده، و وضعیت پوست و استخوان سر فرد دارد.
- بعضی از افراد از نتایج جراحی رضایت ندارند و از شکل گوش جدید خود ناراضی هستند.
- این عمل جراحی پیچیده و طولانی بوده و ممکن است نقصهای خونرسانی، عفونت، التهاب، خونریزی، عدم تطابق بافتهای پذیرفته شده، و بروز حساسیت را در بیماران به وجود آورده و نیاز به تکرار جراحی داشته باشد.
- این عمل جراحی هزینه بالایی دارد و ممکن است توسط بیمه پوشش داده نشود.
نتیجهگیری
بنابراین، قبل از انجام جراحی ترمیم میکروشیا، لازم است که با پزشک خود مشورت کنید و درباره مزایا و معایب این روش درمانی اطلاعات کاملی بدست آورید. همچنین، با دیگران که تجربه این جراحی را داشتهاند صحبت کنید و نظرات و تجارب آنها را بشنوید. در نهایت، باید تصمیمی بگیرید که برای شما و عزیزانتان مناسب است.
سخن آخر
جراحی میکروشی برای بازسازی گوش خارجی در کودکانی که به صورت مادرزاد یکی از گوش ها و یا هر دوی آن ها دچار اختلال شده است، استفاده می شود. در این جراحی با استفاده از گرافت مصنوعی و یا غضروف طبیعی بدن، چارچوب گوش خارجی بازسازی شده و در بسیاری از موارد عملکرد سیستم شنوایی در صورت درگیری بهبود خواهد یافت. در این جراحی خطراتی از جمله از دست رفتن بافت پیوندی، عفونت و مواردی از این قبیل وجود دارد که با رعایت مراقبت ها کنترل خواهد شد. این یک عمل کم تهاجمی است و نگرانی از بابت انجام آن وجود ندارد.
سوالات متداول
آیا میکروشیا بر گفتار فرزندم تاثیر دارد؟
در مواقعی که هر دوگوش دچار اختلال باشد ممکن است کودک دچار تاخیر در تکلم و مهارت های ارتباطی شود.
آیا میکروشی در هر دو گوش اتفاق می افتد؟
این اختلال مادرزادی است و در 90 درصد موارد در یکی از گوش ها وجود دارد. اما ممکن است هر دو را نیز درگیر کند که در این صورت اقدامات درمانی لازم ضرورت بیشتری می یابد.
آیا جراحی میکروشیا بر بهبود شنوایی تاثیر گذار خواهد بود؟
در برخی موارد که این جراحی می تواند به بهبود سطح شنوایی کودک نیز تاثیر بگذارد. این مورد با بررسی درجه این اختلال در کودکان مشخص می شود. تقریبا 60 درصد از کودکان مبتلا به آترزی شنوایی بهبودی قابل ملاحظه ای را مشاهده می کنند.
همانطور که گفته شد میکروشیا یک اختلال مادرزادی است که در آن گوش خارجی کامل تشکیل نمیشود. این مشکل میتواند در یک گوش یا هر دو گوش رخ دهد و ممکن است باعث کاهش شنوایی شود. در این پست وبلاگ، ما درباره روشهای جراحی برای ترمیم میکروشیا صحبت میکنیم و نکاتی را برای انتخاب بهترین گزینه برای خود و فرزندتان ارائه میدهیم.