سرطان تیروئید به رشد و تکثیر بی‌رویه سلول‌های تیروئید گفته می‌شود. تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل است که در قاعده گردن و درست در پایه گردن قرار دارد. این غده هورمون‌هایی تولید می‌کند که در تنظیم ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن و وزن و متابولیسم بدن موثر هستند.

سرطان تیروئید ممکن است در ابتدا هیچ علامتی ایجاد نکند. اما همانطور که رشد می‌کند، می‌تواند علائم و نشانه‌هایی مانند تورم در گردن، تغییرات صدا و مشکل در بلع را ایجاد کند. انواع مختلفی از سرطان تیروئید وجود دارد. اکثر انواع به کندی رشد می‌کنند، اگرچه برخی از انواع می‌توانند بسیار تهاجمی باشند. اکثر سرطان‌های تیروئید با شیوه درست، قابل درمان هستند.

به نظر می‌رسد، با افزایش تشعشعات موجود در زندگی انسان، میزان ابتلا به سرطان تیروئید نیز افزایش یافته است. از این رو معاینه منظم غده تیروئید بسیار حیاتی است.

شما می‌توانید از طریق دکترتو، با بهترین متخصص غدد، متخصص انکولوژی و متخصص داخلی ارتباط برقرار کنید و از سلامت غده تیروئید خود آگاه شوید. همچنین در صورت وجود مشکلی در غده تیروئید خود، می‌توانید از بخش نوبت مطب وقت ملاقات دریافت نمایید.

انواع سرطان تیروئید

سرطان به رشد غیرطبیعی سلول‌های بدن گفته می‌شود. هر سرطانی ممکن است نمونه خوش‌خیم یا بدخیم داشته باشد؛ یعنی متاستاز نکند یا بکند. سر‌طان تیروئید نیز دارای نمونه‌های خوش‌خیم و بدخیم است. در ادامه این موارد را بررسی خواهیم کرد.

سرطان های خوش خیم غده تیروئید

بزرگ شدن تیروئید و ندول تیروئید، سرطان‌های خوش‌خیمی هستند که ممکن است در تیروئید هر فرد رخ دهند.

۱. بزرگ شدن تیروئید

غده تیروئید بزرگ غیرطبیعی گاهی اوقات گواتر نامیده می‌شود. برخی از گواترها منتشر هستند، به این معنی که کل غده بزرگ می‌شود. سایر گواترها، ندولار (گره دار) هستند، به این معنی که غده بزرگ است و یک یا چند گره (برجستگی) در آن وجود دارد. دلایل زیادی وجود دارد که غده تیروئید ممکن است بزرگتر از حد معمول باشد و بیشتر اوقات این غده سرطانی نیست. گواتر منتشر و گره‌دار معمولاً به دلیل عدم تعادل در برخی هورمون‌ها ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال، دریافت نکردن ید کافی در رژیم غذایی می‌تواند باعث تغییراتی در سطح هورمون‌ها شود و منجر به گواتر شود. تغییرات در اندازه و شکل غده تیروئید اغلب می‌تواند توسط بیماران یا پزشک آنها احساس یا حتی مشاهده شود.